STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

A legdivatosabb ételek 2019-ben

2019.01.09.

A legdivatosabb ételek 2019-ben

A táplálkozásnak is megvannak minden évben a maga trendjei: így lett világszerte népszerű a kókuszolaj, így épültek be a köztudatba a növényi tejek, és még sorolhatnánk. De vajon idén melyek lesznek a legdivatosabb egészséges élelmiszerek?

A mogyoróvaj mellett tavaly már többek spájzában megjelent a mandulavaj vagy a kesuvaj, de most egészen új elemekkel bővülhet a lista. Napraforgómagból, tökmagból, sőt akár görögdinnyemagból is készülhetnek vajak, amelyek a mogyoróallergiások számára jelenthetnek alternatívát.

A csúnya ételek napja is felragyog. Egyes cégeknél régóta bevett gyakorlat, hogy a nem elég szép árut kidobják, mert attól tartanak, hogy úgysem venné meg ezeket senki. Szerencsére egyre több a környezettudatos ember, köztük sok séf is, aki egyenesen a termelőktől vásárolja meg a megnyomódott vagy nem szép formájú gyümölcsöket, zöldségeket, amelyek főzési alapanyagnak még így is tökéletesek.

A jackfruit népszerűsége tovább növekedhet 2019-ben

Egyre több harissát tartalmazó receptet olvashatunk majd, mivel ez a finom, fűszeres, chiliből, paradicsomból és néhány más ízesítőből álló paszta nagyon trendi lesz. A 2018-ban menőnek számító kókuszvíznek is akad konkurenciája. A juharvízben feleannyi cukor van csupán, és ugyanez a helyzet a kaktuszvízzel is, amely ráadásul a hírek szerint a bőrnek is nagyon jót tesz.

2019 a jackfruit éve lesz

Egyre inkább leáldozik a vitaminkészítményeknek is, 2019-ben még az előző évnél is jobban hirdetik majd minden felületen, hogy tabletták helyett mindenki inkább színesebb, egészségesebb táplálkozással próbálja meg kielégíteni a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletét. Egyre több élelmiszerbe kevernek majd probiotikus hatású adalékanyagokat, például granolába, zabpehelybe, magvajakba és energiaszeletekbe is.

A jackfruit még szélesebb körben lesz népszerű húshelyettesítő, mint tavaly. 2019 több szakértő szerint is a magas vas-, kalcium- és B-vitamin-tartalmú, de fehérjékben kevésbé gazdag gyümölcs éve lesz. Emellett igen populárisak lesznek majd az olyan egzotikus gyümölcsök, mint a passiógyümölcs, a guava, a csillag- vagy a sárkánygyümölcs. A fagyasztott banánból készülő fagyialternatívák mellé pedig megérkeznek az avokádó, tahini, sőt hummusz alapú fagyasztott édességek is.

Forrás:hazipatika

vissza

Hozzászólások