STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

A legjobb természetes agyserkentők

2018.08.16.

Nootrópikumnak azokat az anyagokat hívjuk, amelyek serkentik az agy teljesítményét. Javítják a memóriát a tanulási készséget, segítenek abban, hogy az agy stresszesebb helyzetekben is megfelelően működjön, és védik ezt a fontos szervet a betegségektől.

Panax ginzeng

Ázsiai ginzengként is ismerik, fejleszti a memóriát, a koncentrációs készséget, és hangulatjavító hatása is van. Segít oldani a szorongást is, nem véletlenül az egyik legkeresettebb gyógynövény a világon. A "panax" jelentése egyébként görögül "mindent gyógyító". Sok benne az antioxidáns, és serkenti az energiatermelést is.

Bacopa monnieri

Az ayurvéda egyik kedvelt növénye, adaptogén, azaz segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez. Kutatások szerint a rövid, és  a hosszú távú memóriára is nagyszerű hatással van, csökkenti a szorongást, növeli a koncentrációs készséget, és úgy általánosságban élénkíti a kognitív képességeket. Zsírban oldódó, így a legjobb egy kevés kókuszolajjal fogyasztani. A hatása nem azonnal, hanem körülbelül négy hét folyamatos használat után érzékelhető.

A bacopa monnieri segít alkalmazkodni a stresszhez
A bacopa monnieri segít alkalmazkodni a stresszhez

Rhodiola rosea

Emeli az agy szerotoninszintjét, és erős memóriaserkentő, illetve a reakcióidőt is segít csökkenteni. Népszerű a kimerültség kezelésében is, javítja a hangulatot, élénkít, csökkenti a fejfájást, az ingerlékenységet, és a szellemi fáradtságot is.

Ginko biloba

A tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta használják, igen hatékony a kognitív funkciók élénkítésében és a szorongás csökkentésében. Élénkíti az agy vérkeringését, természetes módon emeli meg a dopaminszintet, fokozza az éberséget, és segít koncentrálni. Mindezek mellett erős antioxidáns is, és kutatások szerin segít csökkenteni a demencia, illetve az agyat érintő krónikus betegségek kialakulásának esélyét is.

Forrás:hazipatika
vissza

Hozzászólások