STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Az alvászavar gyógynövényeken kívüli kezelési lehetőségei

2012.11.28.

Az alvászavar gyógynövényeken kívüli kezelési lehetőségei

Tápanyaggal az alvászavar ellen

A barbiturátok erős szedatívumok és hypnotikumok, amelyeket túl gyakran írnak fel receptre álmatlanság ellen.
Amellett, hogy megszokáshoz vezetnek és más gyógyszerekkel együtt szedve veszélyesekké válhatnak, a barbiturátok a kalciumszintet is csökkentik.

Ezzel szemben a triptofán, egy természetes esszenciális aminosavunk segíthet az álmatlanságban szenvedőt elaltatni.

Az álmatlanság ellen hatásos:

-3 triptofántabletta (500 mg), mely nyugtatólag hat, főleg ha este gyümölccsel vagy gyümölcslével együtt vesszük be fél órával lefekvés előtt. A triptofán természetes forrása pl. a pulykahús. A triptofánból állítja elő a szervezet a nyugtató hatású szerotonint.

-Naponta 3×1 kalcium- és magnézium tabletta és további 3 tabletta fél órával lefekvés előtt. A magnéziumot és kalciumot együtt célszerű bevenni, lehetőleg 1:2 arányban.

- 100 mg B6-vitamin és 100 mg nikotinsavamid együttesen a szerotonin képződését segítik elő az agyban, ami nélkülözhetetlne a nyugodt, ún. REM-alváshoz. Illetve a B-komplex vitaminok összességében segítenek alvászavar esetén.

- Vashiány esetén (főleg nők esetében) szintén előfordulhat alvászavar, gyógyászati mennyiségben történő fogyasztása előtt célszerű a vér vas-szintjét megméretni.

- Alvászavarok esetén 21 napon át fogyasszunk el egy kiskanálnyi fahéjat, mely energetikai aktivátorként elősegítheti az alvási ciklus harmonizálódását.

Forrás: Vitamin Biblia

vissza

Hozzászólások