STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Gotu kola - jó memória és nyugalom

2012.04.10.

Gotu kola - jó memória és nyugalom

Sok mindenre használják, de a hatékony tanulás szempontjából a memória javítása, valamint nyugtató és stresszcsökkentő hatása fontos.

Sok mindenre használják, de a hatékony tanulás szempontjából a memória javítása, valamint nyugtató és stresszcsökkentő hatása fontos. Kínában, a trópusi Ázsiában és Afrikában is termesztik, az ajurvédikus orvoslásban medicinaként alkalmazzák.
Az őslakosok szerint e növény fogyasztása az elefántok hosszú életének titka.

Kínában 2000 éve, Indiában már 3000 éve használják a sebek gyógyítására, gyenge vízhajtóként, a koncentráció és az éberség javításra, valamint szorongás, depresszió és stressz ellen is. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos drog. Egyes irodalmak leírták a drog központi idegrendszerre gyakorolt jótékony hatását mentális zavarok feloldása esetén, vagy nyugtatóként alkalmazva. Hozzájárulhat a memória és a koncentráció megfelelő szinten tartásához, a szellemi képességek növeléséhez.

Napjainkban gyakran összetevője a különféle tonizálóknak, zsírégetőknek, kozmetikumoknak, immunerősítőknek, különféle fiatalító valamint sebgyógyító krémeknek. Igen gyakran használják fekvőbetegek és operációból lábadozó páciensek esetében a sebek gyógyulásának elősegítésére, fájdalomcsillapítóként, fekélyek ellen, valamint az izomsorvadás ellen.

Hatásosnak bizonyult különböző vénás keringési elégtelenségek kezelésében (sérülékeny hajszálerek, ödémás lábak, aranyér). Segíti a vénás cirkulációt, hatásosan alkalmazható a perifériás keringés javítására. A vénákra gyakorolt előnyös hatásai folytán kiválóan alkalmas a visszér, a gyomorfekély, a visszérgyulladás, az aranyér, stb. kezelésére. A gotu kola ugyanis erősíti a kapillárisokat és a vénákat, és ezáltal a vérkeringés javulását is okozza.

Méregtelenítő kúrák esetén is hasznos segítségünkre lehet, mivel segít eltávolítani az agyból a lerakódott toxikus anyagokat. Valamint, a nehézfémeket és a különféle drogokat is segít eltávolítani szervezetünkből.

Összegzés - A Gotu kola hatóanyagai:

  • segítik sebgyógyulást
  • elősegítik a szellemi és fizikai kimerültség leküzdését
  • hozzájárulnak a vénás keringési rendszer normál működésének fenntartásához
  • hozzájárulnak az erek egészségének megőrzéséhez, a perifériás erekben a normál véráram elősegítéséhez.
  • támogatják a memória és a koncentráció megfelelő szintjének megtartását
  • antioxidáns hatásúak, védelmet nyújthatnak az oxidatív stressz ellen

Adagolás

RDA (recommended daily allowance – napi javasolt mennyiség) nincsen meghatározva. A friss levelek salátákban, a szárított levelek tea készítésére használhatók. Kiegészítőként számos formában és koncentrációban kapható. Ezek esetében mindig tartsuk be a termékhez javasolt adagolást.

Mellékhatások és kölcsönhatások

Nagyon nagy mennyiségben fogyasztva hányingerről számoltak be.

4 éves kor alatti gyermekeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt szedése nem javallott. Akik nyugtatókat szednek, ne használjanak gotu kola kiegészítőket.

vissza

Hozzászólások