STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Húsvéti nyúl?

2018.03.29.

Húsvéti nyúl?

Szülők, nagyszülők és testvérek kiscsibékkel, nyuszikkal térnek haza az egyébként állatoktól csendes családi házakba, lakásokba. Az ünnepek alatt az ajándékállatok pillanatnyi mosolyt varázsolnak ugyan a családtagok arcaira, de az idill hamar elmúlik: az aranyos füles vagy kiscsibe, ami húsvét napján meglepett örömmel rohangált a szőnyegen, az ünnep után már csak unott teherként ficánkolhat.

Gondot okozhat a családnak a mindennapokban az állat táplálása mellett a lakást piszkító szőrzet és a kéretlenül keletkező ürülék is. Az élő állat szőre vagy tolla a megajándékozottból akár még allergiás tüneteket is kiválhat.
Az óvodában, iskolában lévő csemeték elől a szülők sok esetben menhelyre viszik vagy szélnek eresztik a "fényét vesztett" élő húsvéti ajándékot. Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra!

Hogyan lehet megakadályozni azt, hogy élőlényekkel sanyarú módon legyünk kénytelenek bánni?

Húsvét előtt gondoljuk végig, hogy valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban, és a későbbi években hogyan fognak ettől megváltozni hétköznapjaink. Mi lesz, ha nyaralni megyünk? Van, aki vigyázzon rá? Ki gondozza majd a nyulat, ha a gyerek 2 hét után már nem tartja annyira érdekesnek? Biztos, hogy el akarunk köteleződni évekre?

Mindig gondolnunk kell a felelős állattartásra, tehát az ajándékba vásárolt élő állat egész életére kiható döntésünk következményeire.
Sokszor befolyásolja a tudatlan, informálatlan vásárlót a gazdasági (hátsó-) szándékkal árusító kereskedő. A lehetőségek közepette NE hagyjuk magunkat befolyásolni! Ha nem vagyunk biztosak az állat további sorsát illetően, akkor NE vásároljunk ajándékként élő állatot sem húsvétra, sem más ünnepi alkalmakra. Az esetek többségében az élőlény csak egy unott teher marad az ünnep után.
Fontos azt is szem előtt tartani, hogy az állatkertek, vadasparkok és menhelyek nem képesek az ebben az időszakban megvásárolt, majd megunt állatok átvételére. Ne akkor kezdjünk gondolkodni, mi történjen a megvásárolt, de 1 hét után már nem kívánt állattal, amikor már teher számunkra. Előre gondolkodjunk, ne vásároljuk meg, ne vigyük haza!

Ne higgyük, hogy majd egyszerűen 1-2 hét elteltével egy „tenyésztőnek” leadjuk, vagy akár menhelyre. Sokszor ezek az állatok meg sem érik a 2 hetet, hiszen alig 5-6 hetesen már elválasztják őket anyjuktól, hogy minél kisebb, aranyosabb nyuszit lehessen rásózni a gyanútlan szülőkre. Ezeknek a kisállatoknak azonban még az anyjuk mellett a helyük és a gyors, hirtelen takarmányváltás akár az életükbe is kerülhet!!

Mit ajándékozzunk húsvétra?

Élő állat helyett van alternatíva: csoki díszeket, szintetikus alapanyagokból készült figurákat - plüss játékot vagy tartós emléktárgyakat.
Keressünk fel az ünnepek idején olyan helyeket, ahol a gyermeknek van lehetőségük élő állattal is találkozni, és anélkül megcsodálni, megsimogatni őt, hogy hazavinnénk.

Élő nyuszi helyett íme néhány nyuszis kreatív ötlet húsvétra! :)

Forrás:Rex Kutyaotthon 

vissza

Hozzászólások