STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni

2018.03.08.

Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni

Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni őket ahhoz, hogy ne okozzanak esetleg egészségügyi problémákat.

Ilyen sűrűn érdemes cserélni, illetve mosni a körülöttünk lévő tárgyakat, ha szeretnénk megőrizni egészségüket.

d
Hetente érdemes áthúzni az ágyat

Alsónemű

Egy felmérés szerint a nők hét, a férfiak pedig huszonöt százaléka nem vált naponta fehérneműt. Pedig az intim régiókban elszaporodó mikrobák, baktériumok sokféle gombát és akár súlyos fertőzést is okozhat, így ajánlott mindennap tisztát felvenni.

Pizsama

Vannak, akik több mint két héten át is ugyanabban a hálóruhában alszanak, ami nem egészséges - az ideális az lenne, ha két éjszaka után lecserélnénk a pizsamát vagy hálóinget. A bőrünk természetes hámlása miatt ugyanis olyan mikroorganizmusok szaporodnak el a ruházatot, amelyek a testünkön bizonyos helyekre kerülve komoly fertőzést okozhatnak.

Törölközők

A törölközőket három használat után kellene cserélni. Hiába jövünk ki tisztán a zuhany alól, az anyagon bőrdarabok maradnak, amelyek meleg és nedves környezetben sokféle baktérium elszaporodását elősegíthetik.
Három használat után ajánlott lecserélni a törülközőt

Három használat után ajánlott lecserélni a törülközőt

Ágynemű

Hetente érdemes áthúzni az ágyat, mindennap alaposan átszellőztetni a hálót, és akár kirázni kicsit a párnákat, takarókat, mert éjszaka a felszínükre hámsejtek, izzadtság és nedvesség kerül.

Fogkefe

Egy átlagos fogkefén 10 millió baktérium él - ezek lehetnek olyanok, amelyek náthát, de olyanok is, amelyek hepatitiszt okozhatnak. 3 havonta cseréljük őket, illetve minden olyan alkalommal, mikor felgyógyulunk egy betegségből.
Forrás: stethnews.com
vissza

Hozzászólások