STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Mire jó a labirintus-terápia?

2018.03.23.

Mire jó a labirintus-terápia?

Hogyan járulhat hozzá egy labirintuson való utazás a testi-lelki egészségünkhöz?

A labirintus ősi eredetű mintázat, egy olyan rendszer, melyben a bonyolult utakon keresztül középre juthatunk el. Meglepő módon, ez az "utazás" a testi és lelki egészségünknek is jót tehet, és hozzájárulhat egy nyugodt lelkiállapot eléréséhez

A labirintus nem azonos az útvesztővel: az előbbinél egyetlen út vezet a középponthoz, így különösebben nem kell gondolkoznunk azon, merre is menjünk. A labirintusban való séta, vagyis az az út, míg a bejárattól eljutunk a középpontba, nemcsak fizikai tevékenység - kutatások szerint a labirintusban való séta segíti a relaxációt, nyugtató hatással van ránk, csökkenti a vérnyomást és lassítja a szívverést is. Számos előnye közé tartozik például a fájdalom csökkenése is, de elsősorban a lélekre gyakorolt hatása miatt javasolják a szakemberek.

A labirintusban való séta, míg a középpontig eljutunk, meditációszerű állapotba ringat minket: mivel az útra magára nem kell koncentrálnunk, csak a lépéseinkre, képesek leszünk ellazulni, befelé figyelni, ez pedig segíthet abban, hogy a minket foglalkoztató problémákat más szemszögből nézzük.
Problémamegoldásra is jó a labirintus

Problémamegoldásra is jó a labirintus

Kutatások szerint a labirintusban való séta során nő a problémamegoldási képesség és a koncentráció, a labirintus-terápia segítségével pedig jobban megismerhetjük önmagunkat. A szakemberek szerint a labirintusba való belépés előtt érdemes megfogalmazni egy kérdést, vagy egy problémát, ami éppen foglalkoztat minket.
A séta során koncentráljunk a lépéseinkre, engedjük, hogy a felesleges gondolatok "kirepüljenek" az agyunkból. Amikor elérjük a középpontot, álljunk meg vagy üljünk le néhány percre, csukjuk be a szemünket, kérdezzük meg magunktól, hogyan is érezzük magunkat. A labirintusból kifelé vegyük elő újra a séta elején megfogalmazott kérdést vagy problémát. Figyeljük meg, hogyan változott a kérdéshez, problémához való hozzáállásunk a séta elejéhez képest. 
Forrás:hazipatika
vissza

Hozzászólások