STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Nem kell csodaszer! 8 hálószobai növény, ami segít, hogy jobban aludj

2017.09.06.

Nem kell csodaszer! 8 hálószobai növény, ami segít, hogy jobban aludj

Mondják: nem szabad növényeket tartani a hálószobában, mert elszívják az alvóktól az oxigént. Ám van néhány kivétel. Sőt, ami kimondottan ajánlott!

Abban szinte mindenki egyetért, hogy nem egészséges növényekkel telepakolni a hálószobát, abból viszont nem lehet nagy baj (sőt!), ha egy-két olyan növénnyel kivételt teszünk, amely kimondottan hozzájárul, hogy hamarabb elálmosodjunk, jól aludjunk, és jókedvűen ébredjünk.

Íme a 8 legjobb növény, ami jobb hangulatba hoz, javítja az alvásod minőségét.

1. Jázmin

(Jasminum Polyanthum)

A Wheeling jezsuita egyetem vizsgálatából kiderül, hogy a jázmin, egy természetes alvást elősegítő. Pozitív hatásai közé tartozik a szorongás csökkentése és az ébredés utáni jobb hangulat előidézése.  A Jasminum Polyanthum nem mindig virágzik, de ha megfelelően gondozod egy évben többször is hozhat fantasztikus illatú virágokat.

2. Levendula

Rengeteget olvashattál már a levendula jó hatásairól, de talán azt nem tudtad, hogy álmatlanság és szorongás ellen is jó. Már illatának belégzése pillanatában megjelenik nyugtató hatása.

3. Gardénia

Gardenia jamsinoidest gyakran nevezik Cape jázminnak is. A csodás illatú virágnak megvan az a képessége, hogy alvásra bírja még azt is, aki csak altatóval tud elaludni. Egy német tanulmány kimutatta, hogy a virág illatának ugyanaz volt a hatása, mint a Valiumnak – csak éppen melléhatás nélkül.

4. Kígyó növény

(Snake Plant)

A kígyó növény hálószobába helyezése egy igen egyszerű módja annak, hogy több oxigén kerüljön a levegőbe. Tökéletes választás a hálószobába.

5. Aloe Vera

Az aloe vera növény megtisztítja a levegőt a hálószobában és a többi szobában. Amikor a káros vegyi anyagok magas szinten vannak jelen az otthonodban, a növény azonnal jelez: barna foltok jelennek meg a levelén.

6. Angol borostyán

A NASA szerint is az angol borostyán az első számú legjobb légtisztító növény. Az egyik legjobb hálószobai növény mert altatóként remekül beválik.

7. Pirosszélű dracéna

Vizuálisan is kellemes látvány, de a dekorálás mellett azért is jó választás a hálószobába, mert méregtelenít. Amire figyelni kell – az optimális növekedéshez sok napfényre és helyre van szüksége.

8. Szobai futóka

(Epipremnum Aureum)

Bár utolsó a listában, hatása nem kisebb, mint társaié. Megtisztítja a levegőt é jobb alvást biztosít, ráadásul nincs szüksége sok napsütésre, és gondozásra, ezért azok számára ideális, akik nagyon elfoglaltak.

Forrás:blikk

vissza

Hozzászólások