STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Óraátállítás: Így vészelje át az átmeneti időszakot!

2018.10.29.

Óraátállítás: Így vészelje át az átmeneti időszakot!

Sokszor már nem is látjuk az értelmét az óraátállításnak: emiatt késünk találkozókról, munkahelyről, ha figyelmetlenek vagyunk. Mégis, hogy lehet átvészelni az átmeneti időszakot? Adunk pár tippet!

Folyamatosan vitáznak afölött, hogy még minidg hasznos-e az óraátállítás. Mellette szólnak az érvek, miszerint áramot takarítunk meg, csökken a autóbalesetek és bűnözés száma, és még a üzleteknek is jót tesz. Akik ellene vannak azt mondják, nincs bizonyítva hogy áramot lehet ezzel spórolni, és egészségügyi kockázatokkal is jár.

Egy kutatás azt bizonyítja, hogy a gyermekek egészségét javítja, ha az órákat egy órával átállítják. Angliában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Norvégiában, Dániában, Észtországban, Svájcban, Brazíliában és a portugál Madeira-szigeten 23 000 darab 5-16 év közötti gyermeket hasonlítottak össze a kutatók.

A gyerekekre elektoromos eszközöt szereltek fel , amik mérték a test aktivitását. Azt találták, hogy nyáron este 9 után 20%-al nagyobb aktivitást mutattak, mint télen, amikor már abban az időben természetesen sötét van. Tehát ez a fajta óraátállítás segíti a megfelelő bioritmus kialakulását.


Természetes napfényben nem jó a belső óránknak, ha lefekszünk aludni.

Hogyan vészelje túl az óraátállítást követő átmeneti időszakot?

Élvezze a fekvést- Ez az egy nap van az évben, amikor tovább lehet pihenni, és mégis ugyanabban az időpontban ébredhet az ember. Természetesen figyeljünk arra, hogy ne borítsuk fel cirkadián ritmusunkat, erre a reggeli ébredéskor kell legjobban figyelni, hogy később az éjszakai alvás minősége megfelelő legyen.

Fokozatosság- Ha tudja, hogy érzékeny az idő-váltásra, akkor a legjobb, ha felkészíti a testét az időeltolódásra. Az időérzékenyek, például csecsemők és kisgyermekek számára hasznos lehet a napsütés, az étkezés, a fürdők és a könyvek "késleltetése".

A tökéletes alváskörnyezet - A legjobb minőségű alvás érdekében biztosítsa, hogy a szoba csendes, hűvös, sötét és kényelmes legyen.

Távolítsa el az elektronikát - Mivel az óraátállítás megzavarhatja a cirkadián ritmust, minimalizálja az esetleges egyéb zavarokat, amelyek megakadályozhatják a tökéletes éjszakai alvást. Távolítsa el a mobiltelefonokat és a tableteket, vagy állítsa őket némára az alvászavarok csökkentése érdekében.

Futni jó - A reggeli napfény segíti a belső test órájának szinkronizálását és az új időhöz való alkalmazkodást. A kellemes fáradtság még arra is alkalmas, hogy jobban aludjon az tőle az ember éjszaka.

Forrás:egeszegkalauz

vissza

Hozzászólások