STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Tirozin - a koncentráció és éberség aminosava

2012.04.10.

Tirozin - a koncentráció és éberség aminosava

A tirozin növeli a mentális tisztaságot, a koncentrációt, az éberséget, a szellemi és fizikai teljesítőképességet.

Mikor kinek ajánljuk?

-koncentráció, szellemi frissesség növelésére

-vitalitás növelésére

-fáradtság és fizikai kimerültség csökkentésére

A tirozin a fehérjék egyik alapvető építőköve. Előfordul a csirkében, halban, sajtban, avokádóban, amerikai mogyoróban, mandulában. Az emberi szervezet képes arra, hogy előállítsa, de nem mindig elegendő mennyiségben, hisz szintjét számos tényező befolyásolja.

Tirozin és a stressz kezelése

A katekolaminok olyan kémiai anyagok, stresszhormonok, melyek a stresszes szituációkban a fiziológiai válaszokért felelősek. Hasonlóak a „harcolj vagy menekülj" hormonokhoz. Ezeket a hormonokat a mellékvese állítja elő, bekerülnek a véráramba és az idegrendszerre hatnak. A mellékvesék azonban tirozin nélkül, nem képesek szintetizálni a katekolaminokat.

Miután a tirozin három létfontosságú neurotranszmitter (az idegimpulzust, az egyik idegsejtről a másikra a szinapszison keresztül átvivő vegyület, ingerületközvetítő anyag), az epinefrin, a norepinefrin és a dopamin prekurzora (olyan vegyület, mely egy másik vegyületet előállító reakcióban vesz részt), kifejezetten agystimuláló hatása van.

Ennek köszönhetően növeli a mentális tisztaságot, a koncentrációt, az éberséget, a szellemi és fizikai teljesítőképességet, javítja a kommunikációt az agy és a test között. Ezekből következően csökkenti a fáradtságérzetet, ezért fizikai-érzelmi-mentális kimerülés esetén is hasznos segítség.

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a tirozinadagolás segített gyógyszerrezisztens depresszió és szorongás esetén, tehát ilyen jellegű problémákra is alkalmazható.

Egy az amerikai haditengerészet által folytatott kísérletben, melyben a tirozin stresszre, koncentrációs,- és problémamegoldó képességre gyakorolt hatásait vizsgálták berepülő pilóták részvételével, azt az eredményt kapták, hogy azok a pilóták akik a feladatok elvégzése előtt fél órával tirozintartalmú italt kaptak, sokkal könnyebben, nyugodtabban és sikeresebben oldották meg a feladataikat azoknál, akik nem kaptak ilyen italt.

Hogyan használd?

A kutatások alapján napi 1-3 gramm a megfelelő adag.

A tirozint mindig éhgyomorra kell szedni az optimális felszívódás érdekében. Amennyiben a várható megterhelés előtt 30-40 perccel veszed be, megnövelheti a koncentrációképességet és a szellemi és fizikai teljesítés intenzitását.

Mivel nem ajánlott együtt szedni?

Triptofán tablettával együtt nem ajánljuk, mivel blokkolják egymás felszívódását. Magas vérnyomás betegségben vagy bőrrákban szenvedők számára sem ajánlott. Ha MAO inhibitorokat vagy egyéb antidepresszáns gyógyszert szedsz, a tirozin nem ajánlott, mivel együtt megnövelhetik a vérnyomást.

Smiley face

Smiley face

vissza

Hozzászólások