STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Tökmagolaj, a zöld arany

2018.10.03.

A három nővér: így nevezték a közép-amerikai indiánok három főbb terményüket, a kukoricát, a babot és a tököt. Most az utóbbinak egyik értékes részét, pontosabban a belőle sajtolt sötétzöld folyékony aranyat, a tökmagolajat vesszük górcső alá.

Először is ki kell emelnünk, hogy a legértékesebb természetesen a közvetlen hidegsajtolással előállított olaj, mely nyers ételnek tekinthető. A hőkezeléssel szemben a hidegsajtolás során nem sérülnek, illetve bomlanak le a telítetlen zsírsavak és vitaminok, így megőrzik a tökmagolaj gazdag és értékes hatóanyag-tartalmát. A következő hatóanyagok találhatók meg benne: delta-7 fitoszterol, szelén, telítetlen zsírsavak, A-, E-és F-vitamin, koenzim-Q, és még rengeteg hasonló jótékony hatással bíró fitotápanyag.

Miért együk rendszeresen?

A kíméletes, hidegen történő sajtolással nyert, értékes hatóanyagokat tartalmazó olajat a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás tüneteinek csökkentésére, megelőzésére, koleszterinszint csökkentésére, szívinfarktus kialakulásának megelőzésére, agyi keringés normális állapotának fenntartására alkalmazzák. A tökmagolaj ezen pozitív hatásai klinikailag igazoltak.

Csak mértékkel!

Használjuk bátran a tökmagolajat, ám mindig tartsuk szem előtt, hogy csakúgy, mint minden kivonat illetve koncentrátum, a tökmagolaj sem fogyasztható mennyiségi korlátok nélkül: napi egy evőkanálnál többet semmiképpen ne fogyasszunk belőle!

Hogyan készítsük el?

A tökmagolaj rendkívül sokoldalúan felhasználható. Adhatjuk salátaöntetekhez, mártásokhoz, de krémleveseket is meglocsolhatunk finoman vele. Alábbi receptjeinkkel egy kis ízelítőt nyújtunk Önnek.

Egyszerű káposztasaláta

  • 1 kisebb fej zsenge fejes káposzta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
A káposztát vágjuk csíkokra, a torzsáját rágcsáljuk el, vagy adjuk oda a gyereknek. A citromléből, tökmagolajból és az apróra vágott petrezselyemből készítsünk öntetet, és keverjük be a káposztával.

Parázsburgonya tökmagolajos mártogatóssal

  • 1 kg parázsburgonya
  • 3 dl natúr joghurt vagy szójajoghurt
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
A burgonyát tepsiben süssük meg héjában. A joghurtot keverjük ki az apróra vágott petrezselyemzölddel, lilahagymával, sóval, és tökmagolajjal. Ebbe a keverékbe mártogassuk a villára tűzött burgonyákat!

Tökmagpesto

  • 20 dkg tökmag
  • 1 dl tökmagolaj
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál só
A tökmagot őröljük meg, a zöldfűszereket vágjuk apróra. A citromlével, sóval és az őrölt tökmaggal turmixoljuk krémes állagúra az olajat konyhai turmixgépben. Ebből a mennyiségből egy kisebb dunsztosüvegnyi pesto lesz, mely hűtőszekrényben egy hétig eltartható. Fogyasztható durumtésztához, húsok, halak mellé ízesítőnek, salátaöntetnek. Figyelem! Az ételek készítésénél mindig vegyük figyelembe magas zsírtartalmát!
Forrás:hazipatika
vissza

Hozzászólások