STRESSZ, VIZSGADRUKK ELLEN A LEGJOBB MEGOLDÁSOKKAL!

Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 11:00-16:00 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Tudta? Egy csipetnyi ebből a fűszerből felér egy óra edzéssel!

2018.02.16.

Tudta? Egy csipetnyi ebből a fűszerből felér egy óra edzéssel!

Nincs kedvünk sportolni? Egy csipetnyi ebből a fűszerből hasonló hatást vált ki, mint 60 percnyi edzés.

Szögezzük le: egy óra sportolással kalóriaégetés, egészségre gyakorolt jó hatás és szórakozás szempontjából (szinte) semmi sem ér fel! A kutatók azonban most kiderítették, hogy egy késhegynyi kurkumának hasonló hatása van – írja a freundin.de.

A friss tanulmány megállapításai főként azokat a nőket érdekelheti, akik a kor előrehaladtával különböző egészségügyi problémáktól szenvednek, illetve éppen túl vannak a klimaxon. Rájuk különösen jó hatást gyakorol a kurkuma – derítették ki egy két hónapos tesztvizsgálat során.

A hatása felérhet egy óra aerobikkal is /Fotó: Northfoto

Felér egy óra aerobikkal

Azoknál a kísérleti alanyoknál, akik egy hónapig fogyasztották a fűszert, pozitív kardiovaszkuláris hatást és kevesebb sejtelhalást tapasztaltak.

Az „American Journal of Cardiology” című szaklapban arról is beszámoltak a kutatók, hogy a kurkumát fogyasztóknak 56 százalékkal csökkent a szívrohamra való esélyük.

kurkumában található polifenolnak pedig, amely a sárga színét adja, hasonló vaszkuláris hatása van, mint egy egyórás aerobikedzésnek. Állítólag már nyolc hét után megmutatkoztak az első eredmények.

Forrás:blikk

vissza

Hozzászólások