Ügyfélszolgálat

Kapcsolattartó: Brandenburg Ottó Ferdinánd

Telefonszám: 06-30-828-2791

E-mail: info@mentaltuning.hu

Ügyfélszolgálat: 17:00-19:30 h-ig

Nyitvatartás:
NON-STOP

Megosztás

Bach virág esszencia elsősegély cseppek 10 ml (Eredeti) - idegesség

Bach virág esszencia elsősegély cseppek 10 ml (Eredeti) - idegesség
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 5999559260001

Az elsősegély csepp más néven vészcsepp, életmentő csepp vagy rescue remedy, egy öt virágeszenciából álló készítmény, mely alkalmazása minden olyan esetben javasolt, amikor nincs idő lelkiállapotokat vizsgálni, és elemzésekbe bocsátkozni, hanem itt és most meg kell szüntetni a kialakult kellemetlen tüneteket.

A keveréket Edward Bach maga állította össze, és kifejezetten akut helyzetekben használta. Alkalmazása, amint azt a neve is elárulja, elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi, vagy lelki trauma esetén ajánlott. Rendkívül hatékony többek között az alábbi esetekben:


Testi traumák:

Baleseteknél, a balesetek miatti megrázkódtatás után
Műtét utáni regenerálódás esetén
Hirtelen előtörő fájdalmak, fejfájás, fogfájás enyhítésére
Menstruációs panaszok, görcsök csillapítására
Hirtelen fellépő betegségtüneteknél, allergiás rohamoknál
Külsőleg (borogatás): sebek, duzzanatok, csípések hatásainak enyhítésére

Lelki traumák:

Lelki sokkélmény (szakítás, haláleset, rossz hírek, megrázó élmények)
Ijedtség
Nagy stressz, erős félelmek
Nagy családi veszekedések után

Megelőzésként:

Vizsgadrukk esetén
Állásinterjú előtt
Fogorvostól, repüléstől való félelem

Alkalmazása

Az elsősegély csepp nem mindent gyógyító csodaszer, felhasználási területéből adódóan csak rövidtávú szedésre ajánlott. Szedési gyakorisága a beteg állapotától függ. Súlyos megrázkódtatás, vagy erős fájdalom esetén akár negyedóránként is szedhető. Pohárba (kb. 2-3 dl vízhez) 3-4 cseppet adagolva apró kortyokban fogyasztható. Addig ismételhetjük a szedést, amíg az állapot nem javul. Ha víz nem áll rendelkezésünkre, akkor cseppentsük közvetlenül a nyelvre is. Megelőzésként (pl. vizsga előtt) a napi négy alkalommal való bevétel ajánlott. Súlyos balesetek és sérülések esetén szedése nem helyettesíti az alapos orvosi vizsgálatot, sem egyéb orvosi beavatkozást.

Az elsősegély cseppet alkalmazhatjuk eszenciakeverék összetevőjeként is, különösen a terápia elején hatásos, amikor az illető annyira blokkolt, hogy képtelen a problémáiról beszélni.

Az elsősegély csepp az alábbi öt virágeszenciát tartalmazza:

Napvirág: túlfokozott izgalmi állapot, pánik megelőzésére ill. enyhítésére
Cseresznyeszilva: félelem a kontroll elvesztésétől, kontrollálatlan fizikai tünetek: izzadás remegés megelőzésére ill. enyhítésére is
Iszalag: segít a jelenben maradni, ájulás, révedezés ellen hatásos
Nebáncsvirág: túlzott cselekvési kényszer, izgatottság, türelmetlenség megelőzésére ill. enyhítésére
Ernyős madártej: testi vagy lelki szintű trauma feldolgozásának segítésére

Testi szinten: autóbalesetek, sportbalesetek, munkahelyi balesetek, rovarcsípések, kutyaharapások, szívroham, hirtelen fellépő, görcsökkel vagy fájdalmakkal járó betegségek, allergiás rohamok,

Lelki szinten: operációs, komolyabb orvosi beavatkozások előtt és után, közeli hozzátartozó, ismerős halála után, erős félelmek esetén, családi veszekedések, viták után, nagy ijedtségek után.

Akut helyzetekben a keverékből 3-4 cseppet kell 2-3 dl vízbe tenni és kb. 10 perc alatt a folyadékot kis kortyokban meginni. Ha a beteg igényli, újabb adagot is lehet készíteni. Ha nem áll rendelkezésre víz, akkor közvetlenül a beteg ajkára,nyelvére, esetleg halántékára, csuklójára lehet cseppenteni. Eszméletlen állapot esetén szintén az ajakakra való cseppentés jöhet szóba.

A keverék külsőleg is jól használható borogatásokhoz, lemosókhoz, fürdőkhöz adva (pl.: izom- és izületi sérülések kezelésére).

Gyengéden segít a feszültség oldásában, harmonizálja a gondolatokat és érzelmeket, így elősegítve a test öngyógyító folyamatának beindulását.

Használhatják felnőttek, gyerekek, újszülöttek, de adhatjuk állatoknak is, hirtelen történő sokk vagy megrázó esemény alkalmával, illetve növények öntöző vizébe is tehetjük (pl. az elsősegély cseppet).

Az elsősegélyként szolgáló Bach-virágesszencia adagolása függ a „pánik” érzet mértékétől, 3 cseppet használjunk 15-30-60 percenként belőle, igény szerint. Ahogyan csökken a panasz, és nő a nyugalom érzete, csökkenthető a Bach-virágesszencia adagja is. Azonban hosszú távon ez az elsősegély virágesszencia összetétel nem használható!

Ár: 3 300 Ft
+ Véleményt írok

#5 - Dobrai Erzsi2015.11.05. 12:36

Kedves Katalin!

Ha nem volt kibontva eddig a termék, akkor nyugodtan elhasználhatja.
Ha felnyitja is törekedjen arra, hogy ne érintkezzen a csepegtető kézzel, nyállal stb. így tovább eltartható.

Üdv,
Dobrai Erzsi
Mentaltuning.hu

#4 - Dobos Katalin2015.11.04. 10:40

Kérdezni szeretnék. Kaptam egy könyvhöz ajándékba egy üveggel az elsősegély cseppekből. Sajnos a szavatossági ideje már csak 10 nap. Van ennek jelentősége, vagy csak rá kell írni, de a hatását nem befolyásolja az idő múlása.

#3 - Erzsi2014.03.11. 11:33

Kedves Éva!

Ha hirtelen ijedtségre keres cseppet, amivel enyhíthet pl. egy pánikrohamot, akkor az elsősegély cseppet ajánlom. Ha hosszabb távon szeretne szedni valamit kúraszerűen, ahhoz ismerni kellene az aktuális lelkiállapotát. Itt tud még választani, nézelődni a cseppek között:
http://www.mentaltuning.hu/kereses/?sh=bach

Nagyon fontos, hogy azt a problémát kell hosszú távon kezelni, ami éppen a legeslegrosszabbnak tűnik. Megvannak a bach cseppek témakörei pl. félelmek, magányosság, depresszió stb. Először ezeket kell leszűkíteni, majd az adott témakörből kiválasztani, hogy melyik illik legjobban Önre.

Üdv, Erzsi

#2 - Éva2014.03.11. 01:08

Panikbetegsegre milyen összeállítást használjak? Nem szeretnék gyógyszer szedni. Köszönöm

#1 - Klára2013.06.22. 04:02

Kipróbálom.